News

Read about Amrop's latest happenings, announcements and press releases.

07.12.16

CIODAY is an annual networking event hosted by ICT Media, attracting more than 650 CIOs and IT VPs. The event includes numerous interactive sessions as well as master classes with top industry speakers.

CIODAY 2016 explored the themes of social developments, transformation, new business models and breaking through traditional frameworks, in the broader context of leadership, economy and society. It also explored the shifting dynamics of governance in which the CIO role gaining more importance than ever before.

Amrop Netherlands was the key executive search sponsor for the...

01.11.16

Het hr-vak is vol in ontwikkeling en het strategisch belang voor elke organisatie is overduidelijk. Het vak is volwassen geworden en elke top-organisatie heeft tegenwoordig een Chief HR Officer (CHRO) of sterke hr-directeur binnen zijn gelederen aangesteld. Dit is dan ook een professionele hr-topleider met een sterke hr-achtergrond en hij of zij heeft een professioneel team dat zich inzet om de strategie en doelstellingen van de organisatie te realiseren. Het creëren van goed leiderschap en een sterke cultuur met duidelijk vastgestelde waarden is een kritisch onderdeel van deze strategie...

11.10.16

Willem Ledeboer (51) and Roland Theuws (49) have joined AMROP as new partners in Amsterdam (Amstelveen). AMROP is a worldwide Executive Search firm in more than 50 countries with over 90 offices.

Before AMROP, Willem Ledeboer was the CEO of ProDelta, a family-owned company in Rotterdam with business lines of logistic real estate, large crane leasing as well as an investment company (with a.o. Riwal). Previously he was General Manager Fortis Commercial Banking the Netherlands, Scandinavia and China. Willem started his career at ABN AMRO in various roles at Commercial Banking and...

09.09.16

"Een directiefunctie vul je niet meer op door telefoontjes aan oude bekenden, zeggen Eelco van Eijck en Nicolette Zandbergen van executive search-bedrijf Amrop. Het aanbod van talent uit onverwachte hoeken is groot. Alleen: je moet het wel weten te vinden." Lees het hele interview met de Amrop Partner Eelco en Nicolette in de nieuwe editie van Mangement SCOPE.

25.08.16

Op 24 mei jl. ondertekende AMROP de Executive Search Code van de Stichting ‘Talent naar de Top’. Door het ondertekenen van de Code onderschrijft AMROP het belang van M/V diversiteit in organisaties en committeert zij zich ook formeel aan een actieve rol in het benoemingsproces van haar opdrachtgevers om vrouwen in topposities te bevorderen. AMROP werd vertegenwoordigd door Partners Sandra de Bruijn en Nicolette Zandbergen.

De Bruijn: “In onze organisatie staat diversiteit in het algemeen –en de M/V diversiteit in het bijzonder– hoog in het vaandel, zowel bij het invullen van...

29.07.16

AMROP Executive Search is in meer dan 50 landen en met meer dan 80 kantoren wereldwijd, één van de vooraanstaande Executive Search organisaties in de wereld. De Nederlandse organisatie met kantoor in Amstelveen is al meer dan 30 jaar actief in de markt middels ‘Context Driven Executive Search’. Met zeven Partners, allen gespecialiseerd in een aantal verschillende zakelijke sectoren, en een team van Researchers en Personal Assistants zoeken wij optimale kandidaten voor onze opdrachtgevers met de best mogelijke professionele begeleiding gedurende het search traject. 

...
14.06.16

Topexecutives in HR moeten volgens Bob de Groot, sinds twee jaar partner bij executive searchbureau Amrop, voldoen aan drie factoren: Het beheersen van vakkennis, het bezitten van de intrinsieke motivatie om de beste te willen zijn en tenslotte moet je in de context van het bedrijf passen.

De Groot is al dertig jaar werkzaam in het HR-vak in uiteenlopende rollen bij onder meer KLM, Het Rode Kruis en adviesbureau Ebbinge& Company. Daarnaast is hij verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen waar hij doceert over personal branding in HR en publiceert hij in vakbladen over talent...

10.06.16

Amrop Partner Bob de Groot sprak met Ernst van den Ende, Managing Director Plant Sciences Group en Sylvia The, Manager Learning & Development  over ‘Leiderschap en Talentmanagement binnen de specifieke setting van een internationaal wetenschapsinstituut’.

Dit artikel is juni 2016 gepubliceerd in 'Tijdschrift voor Talent & Managementontwikkeling’ www.MDonline.nl (door Bob de Groot). 

29.03.16

In steeds meer bedrijven wordt HR direct gekoppeld aan de directie. De personeelsfunctie krijgt steeds meer strategisch belang. Dat komt door de technologische, economische en organisatorische ontwikkelingen. Voorzitter Job Voorhoeve van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsbeleid en organisatieontwikkeling (NVP) duidt de trends.

Lees hier het interview met Job Voorhoeve, tevens partner bij Amrop in Nederland.

29.03.16

Amrop Partner Bob de Groot sprak met Anja Schouten over ‘veranderingen in de zorg’ en de wijze waarop zij sturing heeft gegeven aan duurzame verandering, continues learning en zelfsturing binnen haar organisatie.

Dit artikel is maart 2016 gepubliceerd in 'Tijdschrift voor Talent & Managementontwikkeling’ www.MDonline.nl (door Bob de Groot). 

18.01.16

Amrop partner Bob de Groot sprak met Monique Coebergh en Laurence Griffioen van IBM over ‘grensoverschrijdend management development en talent development’ waarbij grenzen worden overschreden op het niveau van business units en business lines, geografische grenzen tussen IBM landen en zelfs de eigen organisatie grenzen.

Dit artikel is december 2015 gepubliceerd in 'Tijdschrift voor Talent & Managementontwikkeling’ www.MDonline.nl (door Bob de Groot).